tirsdag 28. oktober 2008

Kunnskap gir superkrefter - OD dagen

Foto: http://www.od.no/noop/image.php?id=302


OD-dagen er den eneste dagen i året vi har muligheten til å tjene penger til et godt formål. Etter å ha sett reportasje-filmen, forstod jeg at menneskene på den andre siden av verden ikke har de samme varestandardene som for eksempel vi i Norge. Dagens ungdom i Norge er fokusert på utdanning, fritidsaktiviteter, venner, shoppe og andre hobbyer. Hvis man skulle sammenlikne en 15 år gammel ungdom i Norge med en 15 år gammel ungdom i Bangladesh, er det stoore forandringer. Jenta i Bangladesh må hjelpe moren med å vaske klær og går ikke på skole. Hun bruker de samme skitne klærne dag etter dag og har ikke vært i nærheten av å ha muligheten til å kjøpe seg en bukse. Derimot så kan ungdommen i Norge i dag kjøpe nesten alt det de har lyst på.

Utdanningen er også ikke helt lik. Eller den er langt i fra lik. Jentene i Bangladesh har kun skole i ett år, hvor de lærer å skrive, lese og regne og i om prevensjon og ernæring. Dette er ikke nok for videre liv, men holder for jentene i Bangladesh. I Norge har man 10 år obligatorisk skole som sier litt. Utdanningen er viktig for hva man skal gjøre i livet etter utdanningen. Derfor er det viktig å få en god utdanning, for å få til det man vil.

Operasjon dagsverk er en viktig aksjon, ikke minst for å hjelpe de jentene som trenger utdanning, men det er veldig interessant å få kunnskap om hvordan verden både er og ser ut på andre siden av kloden. Derfor er det veldig lærerikt og gøy å delta i denne aksjonen. Og så får vi jo en dag fri fra skolen:P

1 kommentar:

LK sa...

Fint å se at dere støtter OD. En dags arbeid og 300 kroner er tross alt ikke så mye for oss, men for en person i et annet land kan det faktisk endre hele livet.