onsdag 1. april 2009

Analyse av Vinterland


Idag, 1.april, så vi filmen Vinterland. Man gleder seg alltid til å se filmer i skoletiden, men denne var litt spesiell. Det var ikke den beste filmen jeg har sett for å si det sånn.
Vinterland er en kort film som ble laget i 2006. Den er regissert av Hisham Zaman som blant annet vant Amanda- og Grimstad prisene for beste kort-film. Vinterland har også fått flere høye terningkast av flere aviser.

Vinterland handler om en person som bor langt nord i Norge. Han flyttet til kalde og snø-rike Norge fordi det var krig i Kurdistan. Han heter Renas og liker en dame som heter Fermesk som kommer fra Nord-Irak. Renas mottar fine bilder av henne, og blir forelsket. Fermesk har også fått bilder av Renas som viser Renas som en rik og perfekt mann. Men ettersom Fermesk kommer til Norge og begge får seg en stoor overraskelse, forandrer de begge meninger om personene. Fermesk er en stor og feit dame som ikke blir godt tatt imot i Norge. Mens Fermesk oppfatning av Renas er at han eier et stort og tomt hus og som langt ifra er rik

Hovedbudskapet er at kjærlighet alltid spiller en stor rolle i livet. Man skal ikke alltid like en person etter utsenet, men det er det indre som teller. Fermesk var en feit og ”nazty” kvinne, som var oppfatningen til Renas ved først blikk han så henne, mens Renas var den ikke så fult ”rike” mannen. Alle kan bli overrasket over hvordan en person ser ut en gang i blant, men det er det indre en person bringer med seg, som teller.

Forholdet mellom Renas og Fermesk er først dårlig og de er uvenner. Men ettersom tiden går, og de blir litt bedre kjent, blir de venner og gifter seg. Men Fermesk skjønner tidlig hva som er problemet til Renask, han er skuffet av utseendet til Fermesk.
Personlig liker jeg svært lite denne type film. Slike ”kort-filmer” er ikke så spennende, fordi filmen får ikke med seg så mye, som f. eks hva en typisk Hollywood film ville hatt. Det var ingen spenningskurve i filmen, men budskapet kom greit frem. Filmen passer til litt mer voksne folk som ikke har noe å gjøre på fritiden:P

Min anmeldelse av filmen er at den passer til de voksne som ikke har så mye å gjøre på fritiden. Den som har kjærlighetssorg bør nok ta en titt på denne, fordi da kan denne filmene hjelpe deg å dele sorgen med deg.
Skulle jeg gitt Vinterland en karakter, ville den fått en grei 4’er. Dette fordi den var kjedlig til tider, litt humor og ellers en ok film som viser forholdet til 2 personer.
Foto: filmweb

Ingen kommentarer: